Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Swiss Meringue
- 170 g gula
- 6 putih telur
- 1 ½ sdt sari lemon
- ¼ sdt garam
- 300 g whipping cream, 30-40% lemak
- ½ buah vanila
- 85 g susu full cream
Kue
- 200 g gula
- 280 g mentega tawar, potong dadu, suhu ruang
- 2 kuning telur
- 1 sdt ekstrak vanila natural
- 370 g tepung terigu
- 40 g kakao bubuk
- ½ sdt garam
- Wartości odżywcze
- na 1 potongan
- Kalorie
- 1791.1 kJ / 428.1 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 183.9 mg