Urządzenia i Akcesoria
Saltkaramel- og chokolademousse
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portioner
Składniki
Karamel
-
sukker250 g
-
ahornsirup90 g
-
smør koldt80 g
-
fløde, min 30 % fedt200 g
-
salt1 tsk
-
vand1060 g
-
citronsaft (se tip)2 tsk
-
eddike1 spsk
Chokolademousse
-
sukker50 g
-
lys chokolade skåret i stykker200 g
-
smør30 g
-
æg blommer og hvider adskilte4
-
salt1 - 2 knivspids
-
flødeskum til pynt
-
lys chokolade i krøller, til pynt
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
289 mg
Białko
7 g
Kalorie
2120 kJ /
506 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Skumfiduser med vaniljesmag
2 godz. 15 min
Sunde snickersbarer
Brak ocen
Frossen mojito cheesecake
24 godz. 25 min
Vanilje is
12 godz.
Kaffesmåkager
Brak ocen
Tiramisusmåkager
Brak ocen
Æble-ingefærfigurer
Brak ocen
Passionsfrugtkage med fersken
Brak ocen
Mascarpone-karamelkage
4 godz. 30 min
Chokoladesnitter med puffet hvede
Brak ocen
Vegansk no bake-kiwikage
Brak ocen
Dessert med appelsin og passionsfrugt
Brak ocen