Ahorn- og pekannøddeis

Ahorn- og pekannøddeis

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portioner

Składniki

Pekannøddekaramel
  • pekannødder
    150 g
  • sukker, hvid
    250 g
  • vand
    1070 g
  • smør koldt og i ét stykke (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • citronsaft (se tip)
    1 tsk
  • eddike
    50 g
Ahornis
  • vaniljestang og korn heraf
    1
  • sødmælk
    40 g
  • fløde, 35 %
    400 g
  • ahornsirup, ren
    180 g
  • glukosesirup
    30 g
  • æggeblommer
    6
  • salt (valgfrit)
    1 knivspids

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 42.8 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1866 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 43.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie