Urządzenia i Akcesoria
Ahorn- og pekannøddeis
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portioner
Składniki
Pekannøddekaramel
-
pekannødder150 g
-
sukker, hvid250 g
-
vand1070 g
-
smør koldt og i ét stykke (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
citronsaft (se tip)1 tsk
-
eddike50 g
Ahornis
-
vaniljestang og korn heraf1
-
sødmælk40 g
-
fløde, 35 %400 g
-
ahornsirup, ren180 g
-
glukosesirup30 g
-
æggeblommer6
-
salt (valgfrit)1 knivspids
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
42.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1866 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chokoladecreme
1 godz. 20 min
Kaffesmåkager
Brak ocen
Tiramisusmåkager
Brak ocen
Æble-ingefærfigurer
Brak ocen
Passionsfrugtkage med fersken
Brak ocen
Mascarpone-karamelkage
4 godz. 30 min
Chokoladesnitter med puffet hvede
Brak ocen
Vegansk no bake-kiwikage
Brak ocen
Dessert med appelsin og passionsfrugt
Brak ocen
Fersken i hvidvinssirup
Brak ocen
Trifli med kaffeknas og kokosnødcreme
Brak ocen
Fruktgeléer
Brak ocen