Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 50 gramů cukru
- 1 špetka soli
- 150 gramů máslo, změklého, na kousky, plus navíc na vymazání
- 4 vejce
- 60 gramů mléka
-
40
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
lub 4 čajové lžičky instantního droždí (viz Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 703 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1h 45min
Makové bagely
1h 25min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Bílé pečivo
1h
Pivní chléb
3h 40min
Loupáky
3h 25 min.
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Rychlé listové těsto
2h
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min
Chléb
1h 40min
Bageta
3 godz. 45 min