Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Het koekje
- 5 eieren, wit en geel gescheiden
- 125 g suiker
- 1 snuifje zout
- 125 g bloem
De siroop
- 100 g water
- 150 g suiker
Lichte porto-room
- 3 gelatineblaadjes (1,9 g/blad), en een kommetje met koud water
- 100 g suiker
- 50 g maïzena (zetmeel)
- 3 eieren
- 500 g melk
- 2 el porto
- 150 g room, opklopbaar, 30-40% V.G., zeer koud
- 150 g mascarpone, zeer koud
Opbouw
- 250 g perziken, in blokjes (1-2 cm)
- 250 g abrikozen, in dunne reepjes
Meringue
- 300 g suiker
- 4 eiwitten
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2985.1 kJ / 711.9 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread karamel gezouten boter
2 godz. 25 min
Pruimentaart
1小时 30 分钟
Peer, appel en zoete aardappelpuree
Pas d’évaluation
Franse brunch
Pas d’évaluation
Curry-wortelbrood
1 Std. 5 Min
Tahin en amandel-ijs op een stokje
Pas d’évaluation
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Pas d’évaluation
Havertaart
Pas d’évaluation
Bessenlikeur
30 分钟
Proteïnepudding
6h 35 min.
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1h 50min
Kwarktaart in potjes
4h