Gresk ostepai (Tiropita)

Gresk ostepai (Tiropita)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porsjoner

Składniki

  • smør, usaltet delt i biter
    180 g
  • fetaost delt i biter
    600 g
  • melk
    700 g
  • semulegryn, finmalt
    100 g
  • havsalt
    ½ ts
  • egg
    6
  • malt svart pepper etter smak
    1 - 2 klype
  • filodeig
    16 ark
  • vann, kaldt til drypping
  • sesamfrø (opcjonalnie) til pynt
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 24 g
Kalorie 2407 kJ / 573 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie