Urządzenia i Akcesoria
Fruit Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
20 slices
Składniki
-
butter plus extra for greasing180 g
-
all-purpose flour320 g
-
baking soda1 tsp
-
cream of tartar½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
sugar250 g
-
water60 g
-
lemon juice1 tsp
-
mixed dried fruits350 g
-
concentrated orange juice1 tbsp
-
eggs (grade A)2
-
vanilla extract1 tsp
-
water (see tips)2000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
131 mg
Białko
2 g
Kalorie
794 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Seafood Kimchi Udon Soup
Brak ocen
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Lemang Paper Cup
1 godz. 25 min
Gulab jamun (Jumbo)
1 godz. 30 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1 godz. 5 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Butter Cake
1 godz.