Urządzenia i Akcesoria
Fruit Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
20 slices
Składniki
-
butter plus extra for greasing180 g
-
all-purpose flour320 g
-
baking soda1 tsp
-
cream of tartar½ tsp
-
ground nutmeg1 tsp
-
sugar250 g
-
water60 g
-
lemon juice1 tsp
-
mixed dried fruits350 g
-
concentrated orange juice1 tbsp
-
eggs (grade A)2
-
vanilla extract1 tsp
-
water (see tips)2000 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
131 mg
Białko
2 g
Kalorie
794 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini fruit cakes
25 godz. 40 min
Kek Batik Indulgence
24 godz. 45 min
Flourless Chocolate Coffin Cake
Brak ocen
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
Crème Caramel
3 godz. 50 min
Egg Custard Tarts
2 godz.
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Semprit Cookies
50 min
Onde Onde Cupcakes
1 godz. 5 min
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min
Traditional Christmas cake
3 godz. 15 min
Fruit scones
30 min