Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lam med urteskorpe
- ½ ss vegetabilsk olje
- ½ ss smør, usaltet, pluss 20 g myknet
- 1 - 2 lammecarré (600-700 g totalt), tykke lag av fett fjernet
- havsalt, til krydring
- malt svart pepper, til krydring
- 1 skive brød, revet i biter
- 2 hvitløksfedd
- 5 g persilleblader, ferske
- 3 - 4 kvister timian, fersk, kun blader
- 1 sitron, kun finrevet skall
- 20 g olivenolje
- 1 ss dijon sennep
Ertepuré og asparges
- 500 g vann, kokende
- 250 g grønne erter, frosne
- 350 g asparges, tørre ender fjernet
- 30 g kremfløte
- 20 g smør, usaltet, myknet
- ½ ts havsalt
- 2 klyper malt svart pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1763 kJ / 424 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 30 g