Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g vårgrønt, feks. spinat eller kål, stilker fjernet, delt i biter
- 4 hvitløksfedd
- 11 kvister koriander, fersk, kun blader, 3 kvister grovhakket
- 1 ts paprikakrydder
- ½ ts havsalt, eller etter smak
- 40 g limesaft
- 40 g olivenolje, pluss ekstra til pensling
- 24 scampi, rå, store, tarm fjernet (ca. 160 g)
- 3 - 4 hvetetortilla
- 50 g rømme, alle typer
- 60 g sjalottløk, delt i to
- 100 g kyllingbryst, med eller uten skinn, uten ben, delt i terninger (2 cm)
- 2 lime, delt i båter
- Wartości odżywcze
- na 1 stykke
- Kalorie
- 484 kJ / 116 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 220 mg