Vegansk baklava

Vegansk baklava

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 stykker

Składniki

  • rå pistacienødder, usaltede
    200 g
  • sukker
    200 g
  • valnødder, uden skal
    150 g
  • kanel, stødt plus 1 spsk ekstra til siruppen
    1 tsk
  • olivenolie
    200 g
  • filodej (ca. 8 ark, hver 33 cm x 46 cm)
    350 g
  • vand
    150 g
  • ahornsirup
    100 g
  • appelsinskal revet (af 1 appelsin)
    1 spsk
  • rosenvand
    2 tsk
  • citronsaft
    2 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 68.8 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1002 kJ / 239.5 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie