Urządzenia i Akcesoria
Glútenfríir kleinuhringjabitar
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
20 stykki
Składniki
Deig
-
mjólk160 g
-
fínmalaður sykur60 g
-
20 g ferskt ger, muliðþurrger2 tsk
-
½ tsk vanillumaukvanillubragðefni1 tsk
-
egg, meðalstærð1
-
gluten free plain white flour (sjá ábending), auk aukalega til að rykhreinsa270 g
-
ósaltað smjör mjúkt30 g
-
xanthan gum1 tsk
-
lyftiduft (glútenfrítt)1 tsk
-
sjávarsalt½ tsk
-
matarolía til steikingar1000 g
Gljái
-
flórsykur150 g
-
vanillubragðefni1 tsk
-
mjólk eða meira ef þarf6 msk
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 stykki
Sód
82 mg
Białko
1 g
Kalorie
660 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glútenfrítt
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sítrónu tart
Brak ocen
Glútenfrí gulróta- og möndlukaka
Brak ocen
Möndlu- og kaffikaka
Brak ocen
Gufubökuð döðlukaka
1 godz. 55 min
Mangóostakaka
Brak ocen
Ískaffi
Brak ocen
Kakókúlur
Brak ocen
Vatnsmelónujógúrtís
Brak ocen
Gin og tónik sorbet
Brak ocen
Bláberjaostakaka
Brak ocen
Vanillu mascarpone parfait
Brak ocen
Ítölsk ísterta
Brak ocen