Pie Krim Pisang

Pie Krim Pisang

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 bagian

Składniki

Pie
  • mentega tawar dinginkan, potong dadu, tambahkan untuk mengoles
    120 g
  • mentega putih dinginkan, potong dadu
    60 g
  • tepung terigu serbaguna
    280 g
  • gula kastor
    2 sdt
  • garam laut halus (fine sea salt)
    1 sdt
  • air dingin
    6 - 8 sdm
Isian Pisang
  • sari jeruk (berkisar 1 jeruk)
    30 g
  • pisang diiris
    760 g
  • mentega tawar potong dadu
    120 g
  • light cream, berkisar 18% lemak
    680 g
  • gula kastor
    140 g
  • kuning telur dari telur besar
    6
  • maizena
    4 sdm
  • ekstrak vanila
    1 sdt
  • garam laut halus (fine sea salt)
    ¼ sdt
Topping Pie
  • gula
    2 sdt
  • whipping cream, 30-40% lemak
    450 g
  • ekstrak vanila
    ¼ sdt
  • pisang diiris (1 cm) (berkisar 1 pisang)
    130 g
  • sari jeruk (berkisar 1 jeruk)
    15 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 bagian

Białko 11 g
Kalorie 3992 kJ / 954 kcal
Tłuszcz 67 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie