Urządzenia i Akcesoria
Miso-aubergine (sous-vide)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portioner
Składniki
-
vit miso90 g
-
mirinsås40 g
-
35 g vattensake35 g
-
socker30 g
-
sesamolja1 ½ tsk
-
salt2 nypor
-
vatten (cirka, se tips), plus extra för att täcka påsarna1600 gram
-
aubergine skivad (2 cm), därefter skuren i bitar (3 cm)360 g
-
1 struken msk askorbinsyrasaft av citron, nypressad (från ½ citron)30 g
-
rostade sesamfrön1 msk
-
vårlök snedskuren1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
670 mg
Białko
4 g
Kalorie
654 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blomkålsmos
Nessuna valutazione
Bulgur
Nessuna valutazione
Stekt sparris
Nessuna valutazione
Kronärtkocks- och blomkålsgratäng
Nessuna valutazione
Fänkålssallad
Nessuna valutazione
Misofisk med gröna bönor och kikärtspuré
Nessuna valutazione
Kashmiri-ris
Nessuna valutazione
Naanbröd med lök och kummin
Nessuna valutazione
Potatis- och rotsellerigratäng
Nessuna valutazione
Rosmarin- och rotfruktsmos
Nessuna valutazione
Janssons Frestelse
1h 40min
Sötpotatismos med salvia och hasselnötter
Nessuna valutazione