Miso-aubergine (sous-vide)

Miso-aubergine (sous-vide)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portioner

Składniki

  • vit miso
    90 g
  • mirinsås
    40 g
  • sake
    35 g
    35 g vatten
  • socker
    30 g
  • sesamolja
    1 ½ tsk
  • salt
    2 nypor
  • vatten (cirka, se tips), plus extra för att täcka påsarna
    1600 gram
  • aubergine skivad (2 cm), därefter skuren i bitar (3 cm)
    360 g
  • saft av citron, nypressad (från ½ citron)
    30 g
    1 struken msk askorbinsyra
  • rostade sesamfrön
    1 msk
  • vårlök snedskuren
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670 mg
Białko 4 g
Kalorie 654 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie