Urządzenia i Akcesoria
Sötpotatismos med salvia och hasselnötter
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portioner
Składniki
-
hasselnötter, utan skal50 g
-
färska salviablad efter smak6 - 8
-
vitlöksklyfta1
-
osaltat smör tärnat100 g
-
vatten800 g
-
sötpotatis skalad och tärnad (2 cm)1000 g
-
mjölk30 g
-
havssalt1 tsk
-
malen svartpeppar2 nypor
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
289 mg
Białko
3 g
Kalorie
1053 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blomkålsmos
Brak ocen
Bulgur
Brak ocen
Stekt sparris
Brak ocen
Kronärtkocks- och blomkålsgratäng
Brak ocen
Fänkålssallad
Brak ocen
Misofisk med gröna bönor och kikärtspuré
Brak ocen
Kashmiri-ris
Brak ocen
Naanbröd med lök och kummin
Brak ocen
Potatis- och rotsellerigratäng
Brak ocen
Rosmarin- och rotfruktsmos
Brak ocen
Miso-aubergine (sous-vide)
Brak ocen
Janssons Frestelse
1 godz. 40 min