Urządzenia i Akcesoria
Riven potatiskaka
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 portioner
Składniki
-
lök i halvor100 g
-
mjölig potatis i bitar som passar i inmatningsröret750 g
-
vitlöksklyftor (opcjonalnie)1 - 2
-
vetemjöl plus extra70 g
-
ägg2
-
salt1 - 1 ½ tesked
-
nymalen svartpeppar¼ - ½ tesked
-
stekolja
-
gräddfil200 g
-
florsocker för garnering
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
456 mg
Białko
11 g
Kalorie
1758 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blomkålsmos
Brak ocen
Bulgur
Brak ocen
Stekt sparris
Brak ocen
Kronärtkocks- och blomkålsgratäng
Brak ocen
Fänkålssallad
Brak ocen
Misofisk med gröna bönor och kikärtspuré
Brak ocen
Kashmiri-ris
Brak ocen
Naanbröd med lök och kummin
Brak ocen
Potatis- och rotsellerigratäng
Brak ocen
Rosmarin- och rotfruktsmos
Brak ocen
Miso-aubergine (sous-vide)
Brak ocen
Janssons Frestelse
1 godz. 40 min