Bakso Sapi Jamur

Bakso Sapi Jamur

2.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
30 butir

Składniki

  • daging sapi, tanpa tulang tanpa urat, potong dadu (2 cm), sebagian beku
    500 g
  • air dingin
    135 g
  • daun bawang dipotong
    10 g
  • jahe segar
    10 g
  • jamur shitake kering direndam agar lunak, batang dibuang, dipotong dua
    3 - 4
  • kecap asin
    10 g
  • gula
    10 g
  • maizena
    35 g
  • garam
    2 sdt
  • kecap ikan (opcjonalnie)
    1 sdm
  • air
    1500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Sód 187 mg
Białko 3 g
Kalorie 123 kJ / 29 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie