Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g şeker
- 1 tk vanilya özü, doğal
- 1 ½ tk tarçın, toz
- 4 armut, Williams cinsi (sert) soyulmuş, yarıya bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış (bk. öneriler)
- 850 g su (yaklaşık), torbaların tamamen suyla kaplandığından emin olun (bk. öneriler)
- 30 g limon suyu (bk. öneriler)
- badem, kıyılmış, kavrulmuş,
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1024 kJ / 244 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Defne Yaprağı, Tarçın, Anason ve Limonlu Bitki Çayı
10 min
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3h 40 min
Domuz Pastırması Kaplı Hindi Budu ve Patates
2h
Yoğurtlu Havuç
50min
Bearnez Sos
15min
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1h
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1h 15min
Alabalık ve Sebzeli Makarna Salatası
45min
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45min
Çıtır Tavuk, Coleslaw ve Ballı Hardallı Mayonez
1h 10min
Beşamel Sos
15min