Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pataşu (Choux) Hamuru
- 150 g su
- 80 g tereyağı, tuzsuz, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 1 tutam tuz
- 2 tk şeker
- 120 g un
- 3 yumurta (her biri 53-63 gr)
Çikolata Sosu ve Birleştirme
- 250 g bitter çikolata % 70 kakao, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 40 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 200 g süt
- vanilyalı dondurma, ev yapımı ya da hazır
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 440.4 kJ / 105.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 17.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastacı Kreması
15 Min
Profiterol (Pastacı Kremalı)
2h 45 min
Sütlü Burger Ekmeği
4 Std.
Sünger Kek (Pandispanya)
1u. 50min
Ganaj
20 Min
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2h
Lokumlu Kıtır Çikolata
2h 20min
Kremalı ve Çıtır Karamelli Berliner
5h 30 min
Kahveli Semifreddo
6h 30 min
Acı Biberli Kek
2h
Karamel Sos
1h 30min
Fındıklı Lokum
27 godz. 5 min