Kylling katsu i karrrisaus med ris

Kylling katsu i karrrisaus med ris

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsjoner

Składniki

Kylling katsu i karrisaus
  • vegetabilsk olje
    25 g
  • hvitløksfedd
    3
  • løk (ca. 1 løk), delt i biter (2 cm)
    120 g
  • gulrøtter delt i skiver (1 cm)
    200 g
  • karripulver
    1 ss
  • hvetemel
    125 g
  • vann
    500 g
  • kyllingbuljongpaste (se tips)
    2 ts
  • honning
    20 g
  • japansk soyasaus
    15 g
  • garam masala
    ½ ts
  • laurbærblad, tørket
    1
  • panko paneringsmel
    100 g
  • egg
    1
  • kyllingbrystfileter, med eller uten skinn
    2
Dampet ris
  • ris, kortkornet
    350 g
  • vann
    900 g
  • havsalt
    1 ts
  • vegetabilsk olje til steking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1465 mg
Białko 52.7 g
Kalorie 5199.5 kJ / 1238 kcal
Tłuszcz 62.7 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 113.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie