Kylling og pasta med sitron, basilikum og ricotta

Kylling og pasta med sitron, basilikum og ricotta

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (2 cm)
    50 g
  • persille, fersk kun blader
    10 g
  • basilikum, fersk kun blader, pluss ekstra til pynt
    20 g
  • hvitløksfedd
    2
  • olivenolje
    30 g
  • kyllingbryst, uten skinn og bein i terninger (2 cm)
    400 g
  • havsalt
    2 ts
  • vann
    1000 g
  • kyllingbuljongterning (til 0.5 l)
    1
  • penne rigate pasta
    400 g
  • sitroner saft og skall
    2
  • malt svart pepper
    1 ts
  • ricotta, fersk
    170 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1049 mg
Białko 46.3 g
Kalorie 3254 kJ / 777.8 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 82.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie