Paneer-ruller med aubergine, linser og mynteyoghurt

Paneer-ruller med aubergine, linser og mynteyoghurt

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porsjoner

Składniki

Mynteyoghurt
  • hvitløksfedd
    1
  • mynte, fersk kun blader
    4 kvister
  • gresk yoghurt
    400 g
  • sitronsaft, ferskpresset
    10 g
  • olivenolje
    15 g
  • havsalt
    ½ ts
  • granateplefrø
    50 g
Paneer-ruller med aubergine
  • ghee (klarnet smør)
    30 g
    smør, usaltet
  • aubergine delt i skiver på langs (ca. 4 mm tykkelse), ca. 10 skiver
    350 g
  • babyspinat, fersk vasket
    30 g
  • paneer delt i strimler (5 cm x 1.5 cm)
    150 g
Røde linser
  • løk delt i fire
    150 g
  • hvitløksfedd
    1
  • rød chili uten frø, delt i to
    1
  • karripulver
    1 ts
  • kanel, malt
    1 ts
  • gurkemeie, malt
    1 ts
  • spisskummen, malt
    1 ts
  • kardemomme, malt
    1 ts
  • havsalt
    ½ ts
  • ghee (klarnet smør)
    40 g
    smør, usaltet
  • sennepsfrø
    1 ts
  • linser, rød, tørket skylte
    200 g
  • hakket tomat, på boks
    350 g
  • vann
    700 g
  • grønnsaksbuljong hjemmelaget
    1 ½ ts
    1 grønnsaksbuljongterning (til 0.5 l), smuldret
  • babyspinat, fersk vasket
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 0.7 mg
Białko 29 g
Kalorie 2456 kJ / 587 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie