Suppe med kalkunkjøttboller og kikerter

Suppe med kalkunkjøttboller og kikerter

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (2 cm)
    50 g
  • hvitløksfedd
    3
  • oregano, fersk kun blader
    2 kvister
  • kalkunkjøttdeig
    300 g
  • egg, medium
    1
  • tomatpuré
    40 g
  • brødsmuler, tørket
    35 g
  • havsalt
    2 ts
  • malt svart pepper
    1 ts
  • løk delt i fire
    100 g
  • olivenolje
    50 g
  • hvite kikerter, på boks drenerte, skylte
    450 g
  • vann
    800 g
  • kyllingbuljongpaste hjemmelaget
    1 ss
    2 kyllingbuljongterning (til 0.5 l), smuldret
  • chiliflak, tørket
    1 ts
  • grønnkål stilk fjernet, delt i strimler (ca. 5 cm)
    50 g
  • lime (opcjonalnie) delt i båter, til pynt
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1.2 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 2155.8 kJ / 515.3 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie