Japanese Cheese Tarts

Japanese Cheese Tarts

5.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 potongan

Składniki

Kulit tart
  • tepung terigu protein rendah tambahkan untuk taburan
    500 g
    500 g tepung terigu untuk cake dan kue kering, tambahkan untuk taburan
  • gula kastor
    120 g
  • mentega asin potong dadu (1 cm)
    300 g
  • telur (50 g)
    1
Lelehan custard keju
  • keju krim (cream cheese) lunak
    500 g
  • susu segar
    60 g
  • gula kastor
    100 - 130 g
  • whipping cream
    200 g
  • rum (opcjonalnie)
    10 g
  • maizena
    1 sdm
  • sari lemon
    2 sdt
  • ekstrak vanila
    ¼ sdt
  • kuning telur dikocok lepas
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 potongan

Białko 7.8 g
Kalorie 1435.1 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie