Apple Custard Tart

Apple Custard Tart

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
4 porsi

Składniki

kulit tart
  • mentega tawar tambahkan untuk olesan
    75 g
  • tepung terigu protein rendah tambahkan untuk taburan
    150 g
  • garam
    ½ sdt
  • air
    50 g
isian apel
  • gula
    30 g
  • apel (tipe apapun) kupas dan buang bijinya, potong dadu (sekitar 2 cm)
    320 g
  • ekstrak vanila natural
    ½ sdt
  • lemon parut kulitnya, tanpa empulur putih
    ½
  • bunga lawang
    1
  • kismis, semua jenis
    15 g
  • wine marsala
    1 sdt
Dekorasi
  • tepung terigu protein rendah
    50 g
  • garam
    ¼ sdt
  • kayu manis bubuk
    ¼ sdt
  • mentega tawar potong kecil-kecil
    25 g
  • kacang hazel, dengan kulit atau di blanch dicincang
    25 g
  • dark brown sugar
    20 g
  • vla vanila (komersial atau buatan sendiri, lihat Tips)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 5.3 g
Kalorie 2062 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie