Fullkornspizza uten heving

Fullkornspizza uten heving

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
16 stykker

Składniki

Deig
  • mozzarella drenert, delt i biter (2 cm), etter smak
    200 - 250 g
  • tørrgjær
    2 ts
    20 g fersk gjær, smuldret
  • brødmel, grovt pluss ekstra til dryssing
    450 g
  • vann varmt
    250 g
  • "extra virgin" olivenolje
    30 g
  • finkornet sukker
    1 ts
  • havsalt
    1 ts
Topping
  • oliven, svart, uten stein delt i to
    20
  • rød paprika, grillet, på glass i tynne skiver (1 cm)
    2
  • rødløk små, delt i tynne skiver (5 mm)
    2
  • rød pesto, hjemmelaget (se tips)
    190 g
    1 glass rød pesto, (190 g jar)
  • artisjokk hjerte, i olje (1 x 280 g glass), drenert, delt i fire
    1 glass
  • pinjekjerner, ristet
    2 ss
  • balsamico glaze til drypping

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skive

Sód 493 mg
Białko 9 g
Kalorie 1023 kJ / 245 kcal
Tłuszcz 13 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie