Klappertaart
TM6 TM5

Klappertaart

5.0 (5 ocen)

Składniki

Custard Kelapa

  • 60 g tepung terigu serbaguna
  • 50 g maizena
  • 75 g gula pasir
  • 100 g susu kental manis
  • 260 g air kelapa muda
  • 500 g susu segar full cream
  • 1 sdt garam
  • 3 kuning telur
  • 250 g daging buah kelapa muda, potong kecil-kecil (2 cm)
  • 50 g kacang kenari, tambahkan untuk topping
    lub 50 g kacang almond, tambahkan untuk topping
  • 50 g kismis, tambahkan untuk topping
  • 10 g rum essence
  • 50 g mentega
    lub 50 g margarin

Meringue

  • 90 g gula pasir
  • 3 putih telur, suhu ruang

Wartości odżywcze
na 1 potongan
Kalorie
1643 kJ / 393 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
4 g
Sód
382 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy