Klappertaart

Klappertaart

5.0 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 potongan

Składniki

Custard Kelapa
  • tepung terigu serbaguna
    60 g
  • maizena
    50 g
  • gula pasir
    75 g
  • susu kental manis
    100 g
  • air kelapa muda
    260 g
  • susu segar full cream
    500 g
  • garam
    1 sdt
  • kuning telur
    3
  • daging buah kelapa muda potong kecil-kecil (2 cm)
    250 g
  • kacang kenari tambahkan untuk topping
    50 g
    50 g kacang almond, tambahkan untuk topping
  • kismis tambahkan untuk topping
    50 g
  • rum essence
    10 g
  • mentega
    50 g
    50 g margarin
Meringue
  • gula pasir
    90 g
  • putih telur suhu ruang
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 potongan

Sód 382 mg
Białko 8 g
Kalorie 1643 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie