Urządzenia i Akcesoria
Millefeuille met chocolade en karamel
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porties
Składniki
Karamel met noten
-
hazelnoten30 g
-
walnoten30 g
-
ongezouten, gepelde pistachenoten30 g
-
gepelde amandelen gesnoeid30 g
-
bruine suiker300 g
-
water1030 g
-
citroensap1 tl
-
azijn50 g
Vulling
-
pure chocolade, 70% cacao in stukken400 g
-
room, 35% vet400 g
-
boter in stukken60 g
Bladerdeeg
-
boter (400 g in schijfjes en 80 g in stukken)480 g
-
bloem en iets meer om te bewerken500 g
-
koud water200 g
-
citroensap1 el
-
suiker10 g
-
zout1 tl
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
285 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
6523 kJ /
1558.5 kcal
Tłuszcz
108 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
61.3 g
Węglowodany
128.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dagelijks en creatief
9 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi van Kwark en Griesmeel met saus van Vers Fruit
Brak ocen
Geflambeerde uientaart
Brak ocen
Rucola taart
Brak ocen
Crème karamel (flan)
5 godz. 30 min
Basis karamel
25 min
Caramel vanille bourbon saus
Brak ocen
Mojo saus (voor zeevruchten)
10 min
Papaya'péro
30 min
Aardbeienpudding
2 godz. 10 min
Vastensoep
30 min
Zwarte woud kerstbuche
1 godz. 30 min
Vegan pudding
15 min