Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamel met noten
- 30 g hazelnoten
- 30 g walnoten
- 30 g ongezouten, gepelde pistachenoten
- 30 g gepelde amandelen gesnoeid
- 300 g bruine suiker
- 1030 g water
- 1 tl citroensap
- 50 g azijn
Vulling
- 400 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken
- 400 g room, 35% vet
- 60 g boter, in stukken
Bladerdeeg
- 480 g boter (400 g in schijfjes en 80 g in stukken)
- 500 g bloem, en iets meer om te bewerken
- 200 g koud water
- 1 el citroensap
- 10 g suiker
- 1 tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 6523 kJ / 1558.5 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 128.7 g
- Tłuszcz
- 108 g
- Tłuszcz nasycony
- 61.3 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 285 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougatine
1h 30min
Kerst stol
2u. 20min
Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika
Brak ocen
Spek en fontina gerolde pizza
Brak ocen
Half bolletje vanille en karamel
Brak ocen
Hollandaisesaus
15min
Mini panettone
Brak ocen
Caramel vanille bourbon saus
Brak ocen
350 g sjalot kleuren
Brak ocen
Honingraat
1h 30min
Gestoomde aardappelkroon
Brak ocen
Toffees
2h