Millefeuille met  chocolade en karamel
TM6

Millefeuille met chocolade en karamel

(Brak ocen)

Składniki

Karamel met noten

  • 30 g hazelnoten
  • 30 g walnoten
  • 30 g ongezouten, gepelde pistachenoten
  • 30 g gepelde amandelen gesnoeid
  • 300 g bruine suiker
  • 1030 g water
  • 1 tl citroensap
  • 50 g azijn

Vulling

  • 400 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken
  • 400 g room, 35% vet
  • 60 g boter, in stukken

Bladerdeeg

  • 480 g boter (400 g in schijfjes en 80 g in stukken)
  • 500 g bloem, en iets meer om te bewerken
  • 200 g koud water
  • 1 el citroensap
  • 10 g suiker
  • 1 tl zout

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
6523 kJ / 1558.5 kcal
Białko
16.7 g
Węglowodany
128.7 g
Tłuszcz
108 g
Tłuszcz nasycony
61.3 g
Błonnik
8.7 g
Sód
285 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy