Half bolletje  vanille en karamel

Half bolletje vanille en karamel

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porties

Składniki

Karamelsaus
  • suiker
    250 g
    250 g bruine suiker
  • room, min. 30% vet
    200 - 250 g
  • water
    1030 g
  • citroensap (zie tip)
    1 tl
  • boter in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
    30 g
  • azijn
    1 el
Chocoladebasis
  • pure chocolade in stukken
    200 g
  • boter in stukken
    60 g
  • feuilletine
    200 g
    'Crêpe Dentelle' koekjes
Vanilleroom
  • vanillestokje in de lengte gehalveerd
    1
  • melk
    300 g
  • gelatineblaadjes (1,9 g/blad) en koud water om de gelatine te weken
    2
  • eieren
    3
  • suiker
    80 g
  • maïzena (zetmeel)
    30 g
  • room, min. 30% vet gekoeld
    300 g
Chocoladeglazuur
  • pure chocolade in stukken
    350 g
  • boter
    35 g
    20 g druivenpit olie

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 57.8 mg
Białko 11.6 g
Kalorie 4566.3 kJ / 1091.3 kcal
Tłuszcz 77 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 39.4 g
Węglowodany 84.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...