Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamelsaus
-
250
g suiker
lub 250 g bruine suiker - 200 - 250 g room, min. 30% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter, in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
- 1 el azijn
Chocoladebasis
- 200 g pure chocolade, in stukken
- 60 g boter, in stukken
-
200
g feuilletine
lub 'Crêpe Dentelle' koekjes
Vanilleroom
- 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
- 300 g melk
- 2 gelatineblaadjes (1,9 g/blad) en koud water om de gelatine te weken
- 3 eieren
- 80 g suiker
- 30 g maïzena (zetmeel)
- 300 g room, min. 30% vet, gekoeld
Chocoladeglazuur
- 350 g pure chocolade, in stukken
-
35
g boter
lub 20 g druivenpit olie
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 4566.3 kJ / 1091.3 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 57.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lactosevrije luikse wafels
Brak ocen
Vegan boter
Brak ocen
Virgin passievrucht mojito
10 min
Donkere chocolade koekjes met witte chocolade vulling
5h 50 min
Croquembouche met sinaasappel custard en donkere chocolade
Brak ocen
Rosbiefrolletjes met mozzarella en tomatenvulling
2h 30 min
Taart met karamel en vanille
4h 30 min
Klassieke sabayon
15 min
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3 Std. 25 Min
IJskroon van meringue en frambozen
4 Std. 10 Min
Gezouten-Karamelijs
14h
Meringue spoken
12h 25min