![炒火鸡肉条 炒火鸡肉条](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F6DE57F1-A771-4A43-A5A5-074DB86D58E4/Derivates/48d48672-2b2f-4a70-823a-fdd51b7dcc37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 橄榄油
- 1 瓣 蒜头
- 250 克 去皮火鸡鸡胸肉 或250克去骨火鸡鸡腿肉,切条(每条1.5×3-4厘米),用厨房用纸将表面擦干
- 2 - 3 小撮 盐 (opcjonalnie)
- 2 - 3 小撮 黑胡椒粉 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 一份食谱
- Kalorie
- 1986.6 kJ / 473 kcal
- Białko
- 54.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1044.8 mg