Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
辣花生酱
- 1 根 红辣椒,长的 ,去籽,一切二
- 60 克 咸味熟花生
芥末酱
- 140 克 牛奶
- 100 克 美乃滋 (见要诀)
- 20 克 麻油
- 10 克 柠檬汁
- 20 克 芥末酱
- 15 克 蜂蜜
- 10 克 米醋
- 10 克 鱼露
- 1 茶匙 三巴酱
煮蔬菜和r米饭
- 100 克 长米
- 50 克 综合野生米
- 1000 克 水
- 1 茶匙 盐
- 200 克 冷冻毛豆 (见要诀)
- 冷水 ,煮毛豆用
- 1 - 2 颗 生菜心 ,嫩的,切条(每条1厘米)
- 小黄瓜 ,(约200克),切块(每块约1厘米)
- 1 个 牛油果 ,切片
- 200 克 生鱼片用金枪鱼 ,切块(约1厘米 - 见要诀)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2820 kJ / 671.4 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 1156 mg