Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gebak
- 200 g boter, op kamertemperatuur, en iets meer om in te vetten
- 150 g suiker
- 1 citroen, enkel de schil
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 1 snuifje zout
- 400 g bloem
- 1 el bakpoeder
Vulling
- 700 g kweeperenpasta, in stukken
- 70 g zoete wijn (bv. Porto, Marsala, Brandy)
Opbouw
- 1 eiwit, om te kleuren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3448 kJ / 824 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40min
Zoete aardappelschotel met de Peeler
Keine Bewertungen
Mout milkshake
10 min
Ratatouille
40min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2 Std.
Ingelegde champignons
Keine Bewertungen
Victoria Sponge cake
Keine Bewertungen
Sous-vide octopussalade
Keine Bewertungen
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2h 10min
Halloween quiche
2 Std.
Een knoflook en uien mengsel fruiten
20min
Mayonaise
5 min