Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinatdumplings
- 200 g spinatblader, frosne, tint og hakket (2 cm)
- 70 g løk, delt i biter
- 5 kvister persille, fersk, kun blader
- 60 g smør
- 130 g melk
- 250 g brød, delt i terninger
- 150 g mozzarella, delt i terninger (1 cm)
- 40 g hvetemel
- 3 egg
- ½ ts salt
- 1 klype muskatnøtt, malt
Tomatsaus
- 100 g løk, delt i biter
- 1 hvitløksfedd
- 20 g olivenolje
- 400 g hakket tomat, på boks
- 10 g tomatpuré
- 1 ts sukker
- ½ ts timian, tørket
- ½ ts salt
- 100 g vann
- 250 g cherrytomater
- 1 klype malt svart pepper
- 1 ts basilikum, fersk, hakket
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2760 kJ / 656 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 6.4 g