Asparges og poteter med Hollandaisesaus
TM6

Asparges og poteter med Hollandaisesaus

(Brak ocen)

Składniki

Asparges og poteter

  • 600 g vann
  • 1 ts salt
  • 1 klype sukker
  • 5 g smør (opcjonalnie)
  • 750 g poteter, små eller delt i biter (se tips)
  • 1000 - 1500 g asparges

Hollandaisesaus

  • 20 - 40 g vann
  • 10 - 20 g sitronsaft
  • 175 - 350 g smør
  • 4 - 8 eggeplommer
  • ½ ts salt
  • 1 - 2 klyper pepper, malt

Wartości odżywcze
na 1 porsjon
Kalorie
2919 kJ / 698 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
29.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy