Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparges og poteter
- 600 g vann
- 1 ts salt
- 1 klype sukker
- 5 g smør (opcjonalnie)
- 750 g poteter, små eller delt i biter (se tips)
- 1000 - 1500 g asparges
Hollandaisesaus
- 20 - 40 g vann
- 10 - 20 g sitronsaft
- 175 - 350 g smør
- 4 - 8 eggeplommer
- ½ ts salt
- 1 - 2 klyper pepper, malt
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g