Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g hvitløksfedd
- 700 g poteter, delt i biter
- 1 egg
- 60 g hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts malt svart pepper
- 1 ss merian, tørket
- 120 g stekeolje
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 3.3 g