Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g vann
- 50 g hvitt brød, delt i biter
- 100 g melk
- 20 gram vegetabilsk olje
- 80 g løk, delt i to
- 800 g kjøttdeig, svin og okse (f.eks. svinekjøtt og storfekjøtt)
- 1 ts salt
- ½ ts malt svart pepper
- ½ ts paprika krydder, søtt
- Wartości odżywcze
- na 1 skive
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g