Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g løk, delt i fire
- 700 g poteter, delt i biter (ca. 1000 g uskåret)
- 3 egg
- 2 ss olivenolje
- 1 ss eddik
- 25 kvister persille, fersk, kun blader
- 1 ts salt
- 1 klype pepper, malt
- 1 ts mynte, fersk
- 50 g brødsmuler, tørket
- 1000 g kjøttdeig (svinekjøtt, kylling eller blandet kjøtt)
- stekeolje
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1396 kJ / 334 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13 g