Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olivenolje, til pensling
- 250 g jasminris
- 1000 g vann
- 2 ts salt
- 800 g kyllinglår, uten skinn, uten bein, delt i biter (3 cm - se tips)
- 180 g gulrøtter, delt i skiver (5 mm)
- 100 g sukkererter
- 3 ss maisstivelse
- 2 ts paprikakrydder
- ½ ts malt svart pepper
- 1 egg
- 2 hvitløksfedd
- 30 g riseddik
- 60 g honning
- 20 g chilisaus, søt
- 60 g ketchup, hjemmelaget
- 30 g brunt sukker
- 50 g soyasaus (se tips)
- 20 g sesamfrø
- 2 vårløk, delt i tynne skiver til pynt
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2983.8 kJ / 710.4 kcal
- Białko
- 45.9 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 2303.9 mg