Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deig
- 200 g smør, delt i biter (1-2 cm) og frosset
- 200 g hvetemel, pluss ekstra til dryssing
- 90 g vann, avkjølt
- ½ ts salt
Karamelliserte løk
- 1 hvitløksfedd
- 20 g smør
- 110 g bacon, i skiver, delt i strimler (2 cm)
- 250 g løk, gul, delt i fire
- 1 ss mørkt brunt sukker
- 1 ss balsamico
- ½ ts salt
Kyllingfyll
- 600 g vann
- 500 g kylling indrefilet
- 220 g søtpotet, delt i terninger (2 cm)
- 3 kvister timian, fersk, pluss ekstra til dryssing
- 1 - 2 klyper salt
- 1 - 2 klyper malt svart pepper
- 150 g brun sopp, fersk, delt i biter
- 40 g smør
- 30 g hvetemel
- 1 ts kyllingbuljongpaste
- 50 g kremfløte, 35 % fett
- melk, til å pensle
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 3442.3 kJ / 819.5 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 51.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1275.4 mg