Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gresskarfrø
- 60 g peanøtt, tørristet, usaltet
- 80 g isbergsalat, delt i biter
- 150 g spinatblader, ferske, finkuttet
- 1 vårløk, kun blader
- 1 kvister koriander, fersk, kun blader
- 1 kvister persille, fersk, kun blader
- 1 serrano chili
- 1 klype spisskummen, malt
- 2 ss salt
- 400 g grønn tomatillo, delt i fire
- 2 hvitløksfedd
- 100 g løk
- 20 g nøytral olje
- 280 g vann
- 8 kyllinglår, helt lår, uten skinn, med bein
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1130 kJ / 269 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g