Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g kalvekjøtt
- 250 g hvit eddik
- 750 g vann, kaldt
- 600 g vann
- kalvekjøtt
- isbit
- 300 g vårløk, delt i biter
- 2 hvitløksfedd
- 30 g olivenolje
- 1 - 2 klype salt, etter smak
- 1 - 2 klype malt svart pepper, etter smak
- 100 g hvitvin
- 100 g fløte, krem, 30-40% fett
- salt, etter smak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g