Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deig
- 120 g vann
- 50 g sukker
- 2 ts tørrgjær
- 350 g hvetemel, fint (mel med høyt proteininnhold)
- 30 g melkepulver
- 1 egg, medium
- 40 g smør, romtemperert
- ½ ts salt
Kyllingfyll
- 1200 g kyllinglår (ca. 3 ben), delt i biter (3 cm)
- 150 g Nyonya krydderpasta, hjemmelaget eller kjøpt i butikk
- 20 g Madras currypulver
- ½ ts salt
- vegetabilsk olje, til smøring
- 200 g kokosmelk
- 1 egg, lett pisket
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 521 mg