Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hvitløksfedd
- 1 kvist timian, fersk
- 2 laubærblad, fersk
- 1 stangselleri, delt i biter
- 1 bunt flatbladet persille, fersk
- 100 g purreløk, delt i biter (1,5 cm)
- 150 g gulrot, delt i biter (1,5 cm)
- 1 ts salt, juster etter smak
- 1 ts hvit pepper, juster etter smak
- 900 g vann
- 1000 g kalvekjøtt, i terninger (2-3 cm)
- 500 g liten sjampinjong, fersk, delt i to
- 50 g smør
- 50 g hvetemel
- 100 g kremfløte, 35 % fett
- 2 eggeplomme
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1892 kJ / 454 kcal
- Białko
- 34.8 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g