Wersje kompatybilne
Grønnsaksuppe med Hainan kyllingris og dampet egg
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g kyllinglår (ca. 2 ben), utbenet
- 10 g soyasaus
- ¼ ts hvit pepper
- 3 egg
- 1560 g vann
- 2 ts salt
- 50 g ingefær, fersk
- 10 g hvitløksfedd
- 30 g vegetabilsk olje
- 300 g ris, vasket
- 1 kyllingbuljong terning (til 0.5 l)
- 2 pandanblader (se tips)
- 50 g løk
- 70 g poteter, delt i terninger
- 70 g tomat, delt i terninger
- 120 g gulrøtter, delt i terninger
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 2663 kJ / 637 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1488 mg