Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaroni
- 100 g gruyère ost, delt i biter (ca. 3 cm)
- 400 g poteter, koke, delt i terninger (1 cm)
- 450 g vann
- 300 g fløte, krem, 30-40% fett
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper, malt
- 500 g eple, delt i biter (2 cm)
- 250 g pasta, tørket, type makaroni
- 40 g hvetemel
- 160 g løk, delt i ringer
- 30 g smør
Eplesaus og servering
- 25 g sitronsaft
- 20 - 40 g sukker, juster etter smak
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 45 g