Alpisk makaroni
TM5 TM6

Alpisk makaroni

(Brak ocen)

Składniki

Makaroni

  • 100 g gruyère ost, delt i biter (ca. 3 cm)
  • 400 g poteter, koke, delt i terninger (1 cm)
  • 450 g vann
  • 300 g fløte, krem, 30-40% fett
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper, malt
  • 500 g eple, delt i biter (2 cm)
  • 250 g pasta, tørket, type makaroni
  • 40 g hvetemel
  • 160 g løk, delt i ringer
  • 30 g smør

Eplesaus og servering

  • 25 g sitronsaft
  • 20 - 40 g sukker, juster etter smak

Wartości odżywcze
na 1 porsjon
Kalorie
3642 kJ / 874 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
92 g
Tłuszcz
45 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy