Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bunt persille, fersk
- 30 g sjalottløk, delt i to
-
300
g steinsopp, fersk, delt i biter
lub 40 g sopp, tørket, delt i biter - 30 g "extra virgin" oliven olje
- 320 g risottoris
- 60 g tørr hvitvin
-
1
ts salt
lub 1 ts kjøttbuljongpaste - 800 g vann
- 30 g smør, delt i biter
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.1 g