Cheesy Mac with "Velvety" Cheese

Cheesy Mac with "Velvety" Cheese

3.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions

Składniki

"Velvety" Cheese
  • cheddar cheese mild, in pieces, divided
    16 oz
  • water
    8 oz
  • powdered milk
    6 tbsp
  • unflavored gelatin powder (approx. ¼ oz or 7 g)
    1 packet/envelope
"Velvety" Cheesy Mac
  • unsalted butter
    1 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • salt
    1 tsp
  • onion powder
    ½ tsp
  • mustard powder
    ½ tsp
    1 ½ tsp Dijon mustard
  • water
    12 oz
  • whole milk
    8 oz
  • Worcestershire sauce
    1 tbsp
  • pasta shells, dried
    8 oz
  • green onion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish
  • ground black pepper to sprinkle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 954 mg
Białko 27 g
Kalorie 2276 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...