Fersk rødbetpasta

Fersk rødbetpasta

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porsjoner

Składniki

  • rødbet, rå vasket og skrelt, delt i to (ca. 3 rødbeter)
    255 g
  • vann
    850 g
  • pasta, tørr, type linguine
    170 g
  • smør, usaltet
    3 ss
  • pistasjnøtter, usaltede, uten skall
    55 g
  • "extra virgin" olivenolje
    30 g
  • salt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    ⅛ ts
  • geitost, myk smuldret opp
    15 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 22 g
Kalorie 3318 kJ / 793 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie