Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop

(Brak ocen)

Składniki

Engelse citroenpudding met stroop

  • 60 g boter, en iets meer om in te vetten
  • 280 g bruine suiker, en iets meer om te bestrooien
  • 160 g citroensap
  • 850 g water
  • 4 - 6 kleine stukjes citroenschil, naar smaak
  • 15 g melk
  • 130 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren

Boeuf bourguignon en serveren

  • 3 teentjes knoflook
  • 200 - 250 g uien, gehalveerd
  • 15 g olijfolie
  • 700 g rundvlees, in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)
  • 150 g ontbijtspek, in reepjes
  • 300 g rode wijn, bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn
  • 200 g water
  • 1 tl zout
  • 2 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 1 bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)
  • 200 g verse champignons
  • 300 g wortelen
  • 1 - 2 el maïszetmeel (opcjonalnie)
  • stokbrood, in sneetjes, om op te dienen

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
5931 kJ / 1417 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
104 g
Tłuszcz
82 g
Tłuszcz nasycony
44 g
Błonnik
5.9 g
Sód
1267 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy