Driekoningentaart met pompoen
TM6 TM5

Driekoningentaart met pompoen

(Brak ocen)

Składniki

Deeg

  • 250 g bloem, en iets meer om te bewerken
  • 125 g koud water
  • 1 tl zout
  • 250 g boter, in stukken (2 cm - 6 uur van tevoren bevroren)

Vulling

  • 100 g rauwe amandelen
  • 500 g water
  • 350 g pompoen vlees, in stukken (2 cm)
  • 100 g boter, in stukken (2 cm)
  • 100 g grof rietsuiker
  • 1 ei
  • 1 el donkere rum
  • 1 eierdooier geklopt, om te kleuren

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
2509 kJ / 606 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
44 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy