Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 250 g bloem, en iets meer om te bewerken
- 125 g koud water
- 1 tl zout
- 250 g boter, in stukken (2 cm - 6 uur van tevoren bevroren)
Vulling
- 100 g rauwe amandelen
- 500 g water
- 350 g pompoen vlees, in stukken (2 cm)
- 100 g boter, in stukken (2 cm)
- 100 g grof rietsuiker
- 1 ei
- 1 el donkere rum
- 1 eierdooier geklopt, om te kleuren
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 2509 kJ / 606 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mayonaise zonder ei
10 Min
Parelgerst- en champignonsoep
Brak ocen
Lamscurry
1 Std.
Paaspastei
Brak ocen
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55min
Fruithapje met ontbijtgranen
Brak ocen
Gebakken buns
Brak ocen
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Brak ocen
Abrikozen ketchup
Brak ocen
Mango mojito
15 Min
Quinoasalade
40 Min
Lamslende met roze pepersaus
45 Min