Driekoningentaart met pompoen

Driekoningentaart met pompoen

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
6 stuks

Składniki

Deeg
  • bloem en iets meer om te bewerken
    250 g
  • koud water
    125 g
  • zout
    1 tl
  • boter in stukken (2 cm - 6 uur van tevoren bevroren)
    250 g
Vulling
  • rauwe amandelen
    100 g
  • water
    500 g
  • pompoen vlees in stukken (2 cm)
    350 g
  • boter in stukken (2 cm)
    100 g
  • grof rietsuiker
    100 g
  • ei
    1
  • donkere rum
    1 el
  • eierdooier geklopt, om te kleuren
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stuk

Białko 8 g
Kalorie 2509 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...