Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banketbakkersroom
- 75 g melk
- 1 eierdooier
- 15 g basterdsuiker
- 1 volle tl bloem
- ½ vanillestokje, in tweeën gesplitst en afgeschraapt
- 10 g boter
Hazelnootcrème
- 75 g zachte boter, in stukken
- 75 g hazelnootpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 ei
- 2 tl maïzena (zetmeel)
- 15 g rum
Deeg en afwerking
- 1 bladerdeeg (300 g deeg)
- 1 ei
- 3 el melk
- 1 el basterdsuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Driedubbele chocoladetaart
2 godz. 30 min
Kruiden en Cashew dip
8h 10 min
Vijfzaden energierepen
Brak ocen
Speculoos druiven tiramisu
1h
Sacher taart
3sa
Marsepein halve maan koekjes
30 min
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Brak ocen
Gin en lavendelijs
14 Std. 35 Min
Crème anglaise
15 min
Driekoningentaart met ananas en gezouten karamel
Brak ocen
Glutenvrije bloem
Brak ocen
Kippennoedelsoep
1h 35min