Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banketbakkersroom
- 75 g melk
- 1 eierdooier
- 15 g basterdsuiker
- 1 volle tl bloem
- ½ vanillestokje, in tweeën gesplitst en afgeschraapt
- 10 g boter
Hazelnootcrème
- 75 g zachte boter, in stukken
- 75 g hazelnootpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 ei
- 2 tl maïzena (zetmeel)
- 15 g rum
Deeg en afwerking
- 1 bladerdeeg (300 g deeg)
- 1 ei
- 3 el melk
- 1 el basterdsuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marsepein halve maan koekjes
30min
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Kaneelrolletjes met glazuur
2h 30min
Ratatouille galette
1h 30min
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Brak ocen
Roggebroodjes
Brak ocen
Keftedes (gehaktballen)
Brak ocen
Pistache en amandel filo spiraal
Brak ocen
Aardbeienpudding
2h 10min
Candy Cane-koekjes
1 Std. 45 Min
Vanillesiroop
30min
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20min